Followers

Tuesday, June 28, 2011

Cara mudah upload video di Youtube |Tutorial dalam video disediakan|


Setengah orang kata susah nak upload video kat Youtube kan? sebab cara upload tu salah, kadang tunggu lama tapi link dari Youtube tak keluar-kuar pon.. dulu wadud pon same first time nak jinak2 dengan Youtube neh ada jer prob.. link tak keluar-keluar.. rupenyer ada mende yang salah.. hampeh..


Search kat Abg Google punya dah banyak kali.. last-last try sendiri, owh rupenyer memang tak susah nak upload video kat Youtube, cume kene tau sikit jer step dia dah jadik.. selama dok lepak dalam Youtube neh, format video yang pernah wadud upload MP4, AVI, WMV, MPG, MOV dengan FLV. Yang laen bolom ponah den torai lagi.. ^_^

Kalau korang nak cube ape salahnyer.. misalnyer file video korang format dia AVI, so besar kan size dier, kecikkan dengan menggunakan Format Factory, so cepat sikit proses untuk upload video ke Youtube. Tapi ingat, kalau korang dah convert dari AVI ke FLV (contoh) quality dari video korang mesti kureng.. kabur2 cenggitu..

Macam video yang wadud upload kat atas neh, format dia FLV kan tak chantek gambar dia? tapi sebab nak siapkan jugak tutor ni dalam bentuk video, lagipun kalau korang tengok sikit pon dah boleh paham.. so tak perlu la chantek-chantek sangat kan.. ^_^

Tak paham? buleh jor tanya.. tak der masalah untuk jawap insyallah, cume kalau lambat reply kat Intense Debate tuh.. harap2 maaf le yeps.. hehe..
Reactions:


0 Pendapat Bernas: