Followers

Friday, October 7, 2011

Tips Body Tegap -Panduan Menggunakan Dumbbell-

Panduan Menggunakan Dumbbell 


Neh nak kongsi dengan korang lagi.. panduan bina badan menggunakan Dumbbell dengan baik.. video panduan dari Youtube neh lebih memberi penjelasan secara detail tentang penggunaan Dumbbell berbanding video sebelum ne.. jadi.. jangan lepaskan ni peluang bagi sesiape je yang berminat nak body tegap.. stylo siotttt.. ^_^.. ni kira untuk beginner la.. yang dah ashler.. korang dok diam sudah la ea.. hehehe..

Banyak lagi panduan bina badan yang korang boleh dapatkan di Youtube.. ni antara panduan bina badan yang aku dapat dari belog sorang kawan, bile tengok video neh.. wah.. bagus la, sebab dia tunjuk step by step cara menggunakan Dumbbell dengan baik.. kalau Funk Robert hari tuh, nampak macam kasar sikit kan? takper.. korang layan yang neh pulak, agak lain sikit show dari Funk Robert hari tu.

Tips Body Tegap -Panduan Menggunakan Dumbbell-

Otai2 cakap.. kalau korang nak buat badan, kene ada step2 dia.. bukan main bedal jer, contohnyer.. kalau nak buat lengan.. tumpukan pada lengan, jangan pegi kat bahu pulak.. tuh yang jadi celaru.. hehe.. tak tahu la sejauh mana pulak kebenaran otai2 tersebut ^_^.. almaklum drang dah lama main.. so kita ni beginner, bukak telinga sudah.. pikir2 ada jugak logik, tak payah la susah2.. hari2 pushup pon dah kira ok.. tambahkan sikit dengan tekanan pada bahu.. buat hari2.. 1 jam lepas makan , sebelum mandi, sebelum tidur.. amik masa setengah jam atau 1 jam.. buat hari2, kompom ada perubahan punye la.. rajin jer sikit2, nak lagi power.. minum susu, makan telur ayam.. pergh.. ^_^
Reactions:


0 Pendapat Bernas: